Hek van een metaalomheining (euro omheining) met hun eigen handen

De keuze van het hekwerk voor de site is geen gemakkelijke taak - het moet betrouwbaar, duurzaam, mooi zijn. Aan al deze vereisten wordt voldaan door een hek gemaakt van een metalen paal hek (euro hek). Beklim het is problematisch - niet de starheid. Het 'saai' noemen - meestal is het hooliganisme van amateurs beperkt tot het feit dat een paar latten gebogen zijn. Schoonheid is natuurlijk een subjectief criterium, maar dergelijke hekken zien er beter uit dan dezelfde stevige omheining van golfkarton. Bovendien zijn ze niet zo gevoelig voor windbelasting, waardoor je op de pilaren kunt besparen. Extra plus - ze zijn gezuiverd. Over het algemeen een goede optie. 

Wat is een metalen hek

Metalen afrastering van gegalvaniseerd plaatstaal. Het reliëf wordt gevormd op het laken, waarna het in stripsteken wordt gesneden, bedekt met beschermende verbindingen, geverfd. Verkregen banden van een bepaalde hoogte. Meestal is de hoogte 150-180 cm. Om het hek af te werken, hebben we ook steunpilaren nodig (meestal 60 * 60 * 2 mm), boogstringen (twee of drie dwarsstukken die tussen de palen passen) en bevestigingsmiddelen.

Het ziet er behoorlijk solide uit

Het ziet er behoorlijk solide uit

Typen, vormen, profielen

De dikte van het metaal kan van 0,4 tot 1,5 mm zijn. De meest voorkomende is staal met een dikte van 0,5 mm. De breedte van de staaf is van 80 mm tot 128 mm, de lengte is maximaal 2 meter.

P- en M-vormige profielen van metalen hekken

P- en M-vormige profielen van metalen hekken

Er zijn metalen hekken met een ander profiel: P (rechthoekig), M-vormig en halfrond. Respectievelijk meer ribben hebben grotere stijfheid. Maar er zijn ook U-vormige degenen met groeven in de "achterkant". Hier is het in dit geval al moeilijk om te zeggen welke moeilijker zal zijn. Hoogstwaarschijnlijk, de laatste, vooral als de randen zijn gerold.

Elk bedrijf heeft zijn eigen profielen

Elk bedrijf heeft zijn eigen profielen

Halfcirkels hebben ook een grotere stijfheid, maar zijn moeilijker te vormen en hebben meestal een hogere prijs. Voor grotere sterkte kunnen extra groeven langs de lange zijde worden gevormd.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de groeven-ribben van de stijfheid, hoe beter de plank over de lengte buigt. Maar met de complicatie van het terrein, wordt de prijs hoger. Omdat het zelf nogal groot is, moet je meestal op zoek naar een compromis. In elk geval moet de balk bestand zijn tegen uw pogingen om deze te buigen.

Wat te letten bij het kiezen

Wanneer u een metalen hek kiest, is het raadzaam om de partij die u wordt aangeboden live te bekijken. Aangegeven kan dezelfde dikte van het metaal zijn, maar in de praktijk blijkt dat de rand van de staaf uit één partij kan worden gebogen met een vinger, met de andere partij zoals een focus mislukt. En dit is van een fabrikant. Het geval als een partij metaal, maar het is zelden stabiel.

Gerolde rand, meerdere lagen beschermende coatings - dit zijn de tekenen van een goede metalen afrastering

Gerolde rand, meerdere lagen beschermende coatings - dit zijn de tekenen van een goede metalen afrastering

Let ook op de randen - het is beter als ze worden gerold. Ten eerste, het is aantrekkelijker uiterlijk, en ten tweede, de stijfheid van het hek, ten derde, de scherpe rand is gebogen en het is onmogelijk om gewond te raken. Het nadeel van een piket met rollen is één - een hogere prijs, omdat speciale apparatuur en extra verwerkingstijd vereist zijn.

Als we praten over de productie van specifieke bedrijven, de populaire evroshtaketnik Grand Line ( «Grand Line "), Barrera Grande, "Nova"," TPK Metallokrovli Center», FinFold, UNIX ( «Unix").

Methoden voor kleuren

Het is noodzakelijk om te begrijpen en in de manier van kleuren. Er is een ijzeren hek met tweezijdig en eenzijdig schilderij. Aan één kant is de achterkant bedekt met een laag grond zonder vlekken. Het heeft dienovereenkomstig een grijze kleur. Het hek van de metalen omheining is aan de ene kant geverfd, de binnenkant van de sectie is grijs. Dit is niet zo erg - het komt niet in zicht. Als je deze optie niet leuk vindt, of koopt met dubbelzijdig schilderen, of schilder jezelf. De verf wordt "voor daken" genomen en selecteert de juiste schaduw. Merk op dat het met verf geborstelde metaal eruitziet ... niet erg veel. Als er een spuitpistool is, zal het uiterlijk goed zijn, hoewel niet perfect.

1
Dit ziet eruit als

Dit is hoe de "achterkant" van een hek is geschilderd vanaf een zijde van een metalen hek

Ook moet er rekening mee worden gehouden dat er twee soorten kleuring van metalen hekken zijn:

  1. polymeer coating;
  2. Poederverf.

De eerste methode is veel betrouwbaarder, omdat de applicatietechnologie speciale apparatuur vereist en de technologie strikt naleeft. Dientengevolge kan een dergelijk hek bestand zijn tegen verhoogde mechanische spanning. Zelfs als er een kras in de coating zit (hoewel het moet worden geprobeerd), roest het metaal niet, omdat er nog steeds beschermende coatings zijn die voorkomen dat er roest ontstaat.

Polymeercoating - de beste keuze voor vandaag

Polymeercoating - de beste keuze voor vandaag

Poedercoating, in theorie, niet slechter. Maar alleen als het volgens de regels was gebeurd: er werd een beschermende coating op het gegronde metaal aangebracht en er werd poederverf over geplaatst en in speciale kamers gebakken. Maar het punt is dat je verf in de "garage" kunt aanbrengen en op de een of andere manier op dezelfde plek kunt verbranden. Het resultaat zal alleen compleet anders zijn. Daarnaast zijn er kant-en-klare vellen van Chinese oorsprong. Daarin wordt verf aangebracht in de winkel, maar vaak direct op het ongestreken staaloppervlak. Uiterlijk kunt u niet al deze nuances definiëren en na de minste kras verschijnt er roest. Dus de polymeercoating is "veiliger".

Wat kan een hek zijn gemaakt van metalen hekken

Metalen hekwerken zijn leuk of niet, omdat smaken niet ruzie maken. Maar in termen van bruikbaarheid, profiteren ze zeker van houten analogen. Als je eenmaal hebt vastgesteld, herinner je je het hek jarenlang niet meer. Het hoeft niet te worden geverfd om er netjes uit te zien, want verf van goede kwaliteit gaat jaren mee zonder zichtbare veranderingen. En dit is een van de belangrijke factoren die iemand doet nadenken over het installeren van zo'n hek.

Optie zonder basis

Optie zonder basis

Omheining van een metaalomheining op een strookstichting

Op de lintfundering

Omheining gemaakt van eurolevat met stichting en pijlers van bakstenen klinkers

Met een fundament en pilaren van klinkerstenen

Manieren van installatie

Er is een enkele rij en twee rijen (tweezijdig, schaakbord) methode voor het monteren van de stroken van een metalen hek. Bij tweerijig worden de staven aan beide zijden van de snaar geplaatst en overlappen ze elkaar zelfs een centimeter. Daarom moet de afstand tussen de lamellen iets kleiner zijn dan de breedte van de stengel. Bij deze installatie is de lat per meter afrastering 55-60% meer nodig. Maar het hek blijkt bijna ongezien - alleen in een bepaalde hoek kun je een klein deel van het gebied zien. En dit ondanks het feit dat het hek niet continu zal zijn en dat alle "charmes" van een stevige omheining je niet zullen beïnvloeden.

Methoden voor het monteren van de metalen afrastering: in één en twee rijen

Methoden voor het monteren van de metalen afrastering: in één en twee rijen

Meestal worden de riemen verticaal bevestigd, maar er is ook een horizontale installatiemethode - het kan ook een enkele rij of dubbele rij zijn. De horizontale omheining ziet er meer "exotisch" uit. Met bewerkingen met twee rijen (dubbelzijdig) zijn de balken over het algemeen ondoorzichtig.

Horizontale omheining van ijzeren hek

Horizontale omheining van ijzeren hek

Het nadeel van deze installatiemethode is dat speciale palen en tussenliggende stokken nodig zijn, die de vereiste stijfheid van de constructie zullen bieden. Nog een nuance: de lamellen worden meestal geproduceerd in lengtes tot 180 cm, langere exemplaren moeten worden besteld en dit kost extra geld. Dus we moeten vaker posten of teveel betalen voor een aangepast formaat.

Afmetingen en afstanden

Bij installatie in een enkele rij kunnen de openingen tussen de lamellen verschillen. De exacte afstand wordt willekeurig gekozen, afhankelijk van hoeveel "transparant" u een hek wilt maken. Meestal is de afstand tussen de pinnen 35-50% van de breedte van de balk. Maar dit is niet de regel, er zijn zowel kleinere als grotere gaten.

Wanneer u het "schaak" installeert, als u uw tuin niet in een hoek wilt zien, moeten de staven 50% van de breedte van de opvulling of meer overlappen. Als de "zichtbaarheid" niet belangrijk is, kunt u ze zo instellen dat de randen elkaar slechts 1 cm overlappen.

De hoogte van het hek wordt afhankelijk van de wensen van de gastheer. Als u wilt naar de binnenplaats te maximaliseren werd tegen nieuwsgierige ogen gesloten, moet de lengte van de banden van 180 cm zijn. Met het oog op het feit dat zij iets boven de grond worden opgewekt, is het voldoende om de overgrote meerderheid van de mensen zijn niet in staat om te kijken naar uw grondgebied.

De hoogte is optioneel

De hoogte is optioneel

Als het je niet uitmaakt, zie je iets door het hek of niet, dat kan en 1250 mm en 1500 mm. In het eerste geval eindigt het hek ergens op het niveau van de borst van passanten, in het tweede - op ooghoogte of iets lager (benaderende lay-out in de afbeelding), en dit is ongegrond.

De breedte van de overspanning van de verticale afrastering van de metalen afrastering is 200 - 250 cm. Het is op deze afstand dat de palen worden opgestapeld, waarna twee of drie dwarsprofielen ertussen worden bevestigd. Deze dwarsbalken worden "vertragingen" of "bowstrings" genoemd. Voor een hek met een hoogte tot 150 cm zijn twee dwarsbalken voldoende, voor de hogere zijn er drie beter.

Soorten vullingen

Er zijn verschillende soorten vuloverspanningen (de afstand tussen de pilaren). De eenvoudigste manier om een ​​rechte methode te installeren is wanneer alle stroken even lang zijn. Bovenop dit hek kun je een U-vormige staaf van hetzelfde materiaal plaatsen (verkocht op dezelfde plaats als de euro-bar). Naast de esthetische belasting dekt deze ook stukken metaal, waardoor de levensduur van het hek wordt verlengd.

Soorten hekken gemaakt van metalen hekken

Soorten hekken gemaakt van metalen hekken

Voor alle "golven" moeten de meeste staven tot een bepaalde afstand worden afgesneden. Eén "golf" op de overspanning gebeurt in stappen van 50 of 25 mm. Bij een stap van 50 mm is het hoogteverschil tussen de kortste en langste latten aanzienlijk, maar de afrastering ziet er delicater uit. In het geval van een "golf" met een steek van 25 mm of met een "dubbele golf", is het verschil kleiner. De bovenste balken worden hier veel minder vaak geplaatst, maar ze kunnen ook worden geïnstalleerd. Alleen in de plaats van de breuk van de "golf" zal de zijkant moeten worden doorgesneden en buigen.

Functies en installatieregels

Bij het samenstellen van een hek van een metalen hek in de middelste rijstrook van Rusland, wordt het aanbevolen om palen te installeren van een geprofileerde pijp 60 * 60 mm (kan 60 * 40 zijn). Voor dwarsstukken is het handiger om dezelfde geprofileerde buis te nemen, maar met een doorsnede van 40 * 20 mm. In dit geval is het hek bestand tegen wind en sneeuw.

Bij het installeren van de installatiestap zijn de pilaren 2 meter. Als de dwarsbalken twee zijn, worden ze zo vastgemaakt dat de rand van de bar 25-35 cm is. Met de hoogte van de shtaketina vanaf 150 cm en meer, is de afstand 30-35 cm, terwijl de kortere - 25 cm .Maar, met een hekhoogte van meer dan 1,5 m, het is beter om drie achterstanden te maken, en niet alleen in regio's met sterke wind. Eenvoudig met twee achterstanden wordt een te grote afstand tussen de bevestigingsmiddelen verkregen, waardoor de latten gemakkelijk kunnen worden geopend.

Ongeveer op deze afstand is het noodzakelijk om de vertraging te herstellen bij het installeren van een hek van metalen hekken

Ongeveer op deze afstand is het noodzakelijk om de vertraging te herstellen bij het installeren van een hek van metalen hekken

Er zijn twee manieren om de strips te bevestigen: op zelftappende schroeven en op klinknagels. Zelftappende schroeven en klinknagels zijn geïnstalleerd aan beide randen van de staaf op elk van de dwarsstangen. Dat wil zeggen, als de dwarsbalken twee zijn, hebt u voor elke staaf 4 zelftappende schroeven / klinknagels nodig, als er drie zijn, dan hebt u per zes stuks zes staven nodig. U kunt natuurlijk één schroef of klinknagel op de dwarsbalk bevestigen en deze in het midden plaatsen. Maar in dit geval is het eenvoudig om de pinnen met uw handen te duwen - en u hoeft niet over het hek te klimmen.

Dus sneller op, maar dit

Zet dus sneller op, maar dit is een "puur decoratief" hek

Welk type bevestigingsmiddelen om te kiezen? Zelftappende schroeven zijn eenvoudig te installeren - dit is hun voordeel. Maar ze zijn ook gemakkelijk ongedraaid, wat onder bepaalde omstandigheden een minpuntje kan zijn. Klinknagels hebben meer tijd nodig om te installeren, maar ook om ze te verwijderen is veel moeilijker. Wat te kiezen? Op het voorste deel van het hek of als het hek lange tijd onbewaakt blijft (een seizoensbezoek geven), is het zeker de moeite waard om klinknagels te plaatsen. Natuurlijk, als de aanvallers een doel krijgen, zullen ze klinknagels aankunnen, maar het zal moeilijker zijn. Bij het plaatsen van een hek tussen buren in de huizen van permanente bewoning, is het goed mogelijk om de metalen afrastering aan de parkers te bevestigen.

Hoe je je eigen handen maakt

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, is de metalen afrastering geproduceerd in bijna dezelfde technologie als de golfplaten en is het laken goedkoper. Daarom hebben veel mensen een idee, om een ​​hek te maken, door het geprofileerde laken in reepjes te breken. In principe kan dit als u in staat bent om strikt langs de lijn te snijden zonder merkbare afwijkingen. Maar voor het snijden is het noodzakelijk om een ​​schaar te gebruiken voor metaal - snijd of hand. BULGARIJE Het is onmogelijk om in elk geval te snijden, omdat het de beschermhoes brandt. Dus het werk is niet gemakkelijk en kost veel tijd. Als het je niet bang maakt, kun je het proberen.

Voor kleine hekken vindt u ondermaats in magazijnen of van fabrikanten

Voor kleine hekken vindt u ondermaats in magazijnen of van fabrikanten

Wat is het ontbreken van een zelfgemaakt hek van de proflist? Alles is duidelijk: de rand is zelden even, omdat het moeilijk is om het handmatig te doen. Bovendien is de snede onbeschermd en kan deze gaan roesten. Het is natuurlijk mogelijk om de secties met een primer / verf uit te smeren, maar om ervoor te zorgen dat alle lagen perfect liggen, is een absoluut schoon oppervlak vereist. Dat wil zeggen, de plaatsen van bezuinigingen moeten eerst bestrooid worden (niet zo moeilijk, maar het kost tijd), dan ook ontvetten. Alleen in dit geval zal de beschermende coating echt kwalitatief zijn.

Het is wenselijk om de randen te bedekken - dit geeft de zelfgemaakte omheining een grote mate van stijfheid, omdat het op de proflist zelden voorkomt om extra reliëfs te vormen. Het "behoudt" de vorm vanwege zijn grootte en de afwisseling van golven.

1
Loading...