Kesämökin vedenlämmittimet: kuinka valita paras vedenlämmitin? | asia-oss.org

Kesämökin vedenlämmittimet: kuinka valita paras vedenlämmitin?

Kesämökin vedenlämmittimet: kuinka valita paras vedenlämmitin?

Pitkään menneet ovat päiviä, jolloin asuminen kaupungin ulkopuolella tarkoitti pitkään ilman sivistyksen hyötyjä. Nyt maalaistalo voimme varustaa lähes samalla mukavuudella kuin kaupunkitalossa. Monet kesän asukkaat varustavat kotinsa lämmitykseen, viemäröintiin ja vesihuoltoon kuumalla ja kylmällä vedellä. Jälkimmäinen mahdollistaa kattiloiden käytön.

Vedenlämmitin asennetaan huvilan kylpyhuoneeseen

Kattila on laite, joka lämmittää vettä erilaisiin tarpeisiin - pesuastiat, pesu jne. Tietoja siitä, miten valita vedenlämmitin, joka olisi kätevä käyttää mökillä, lue meidän nykyinen artikkeli.

Kattila maassa

tapaaminen

Ei ole vaikea arvata, miksi vedenpuhdistinta tarvitaan dachassa. Vaikka vierailet kuusisataa hehtaaria vain muutaman kerran vuodessa, sinun on todennäköisesti pestä astioita, vihanneksia tai ainakin käsiä. Kaikki tämä kylmässä vedessä kaivosta tai kolonnista ei ole kovin miellyttävä, ja kylmää on helppo tarttua.

Kattila huvilan kylpyhuoneessa

Siksi asennetaan vähintään pieni, useita litraa suunniteltu pieni vedenlämmitin - on enemmän kuin luksusta. Erityisesti tällainen laite on arvostettu lapsiperheillä. Loppujen lopuksi pestä vauva tai pese likaiset asiat kuumentamatta vettä vedenkeittimellä tai uudelleenkäynnistyksellä on paljon helpompaa.

Maa vedenlämmitin

vaatimuksista

Lämmitin, jonka ostat dachalle, voi poiketa kaupungin asunnossasi asennetusta laitteesta. Asiantuntijat sanovat, että maalaistalossa käytettäväksi tarkoitettu kattila täyttää useita tärkeitä vaatimuksia:

 1. Taloudellinen polttoaine tai energiankulutus. Vedenlämmittimen tyypin valinta riippuu siitä, mikä on kätevämpää ja kannattavaa sinulle - laitetta, joka toimii kaasulla tai sähköllä?
 2. Säiliön tilavuuden vastaavuus perheen tarpeisiin. Kesäasunnon kannalta on tarkoituksenmukaisempaa saada vesilämmittimet pienellä säiliöllä, koska ne ovat pienempiä ja kevyempiä. Mutta sinun on harkittava, kuinka monta litraa vettä käytetään yhtä henkilöä kohden.
 3. Yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Monien erilaisten kattiloiden joukosta sinun on valittava se, joka sopii teokselle, ottaen huomioon kaikki teknisten verkkojen ominaisuudet.

Kattila kesäasuntoon

tyypit

Oikean vedenlämmittimen valinta ei ole helppo tehtävä, koska myymälöissä on paljon malleja. Jotta voit selvittää, mikä niistä parhaiten sopii tarpeisiisi, sinun pitäisi saada käsitys olemassa olevista kotitalouksien vedenlämmittimistä.

Kattila maaseudulle

Seinä ja lattia

Asennusmenetelmästä riippuen kaikki kattiloiden mallit jaetaan seinään ja lattiaan. Mitkä näistä lajikkeista valitaan riippuen maatilan koosta ja käyttötarkoituksesta.

 • Seinälle asennetut vedenlämmittimet, katsotaan tarkoituksenmukaisemmaksi avaruuden järkevän organisaation näkökulmasta. Ne vievät vähemmän tilaa, joten ne sopivat jopa pienimpiin rakennuksiin. Säännöllisesti ne eroavat säiliön pienemmällä kapasiteetilla, joten ne ovat hyviä niille, jotka eivät vietä paljon vettä oleskellessaan dachassa.
 • Lattialle asennettaviksi tarkoitetut vedenlämmittimet, on ominaista suuret mittasuhteet, joten hyvin tiukkojen talojen osalta se ei ole paras vaihtoehto. Säiliön tilavuus tällaisissa malleissa on kuitenkin keskimäärin paljon suurempi - se voi olla jopa 200 litraa. Jos asut pitkään maalaistalossa, jossa on suuri perhe, kannattaa tutustua tarkemmin lattiakattiloihin.

Seinään asennettava vedenlämmitin mökeille

Ulkotekninen kattila maalaistalossa

Täyttö ja virtaus

Vesirekrytointimenetelmästä riippuen maakohtaiset vedenlämmittimet voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään - nesteen ja virtauksen. Tällöin valintasi määräytyy sen mukaan, kuinka tarkasti vesi joutuu taloon - vesiputkien kautta tai toimitetaan lähimmästä kaivosta.

 • Vesisäiliö sopii talojen omistajille, jotka eivät ole yhteydessä vesihuoltoon (ja valitettavasti useimmissa maassamme). Se on varustettu säiliöllä, jossa on kansi, jonka vettä kaadetaan manuaalisesti - kasteluveden, kauhan, kauha jne. Kautta. Tällaisten laitteiden suunnittelu on hyvin yksinkertaista, joten niiden kustannukset ovat pienemmät. Vedenlämmittimet täyttävät usein pesuallas tai jopa suihku.
 • Virtauskattila - kätevämpi vaihtoehto, mutta vain muutamilla on varaa asentaa se dachaan. Veden lämmitys tapahtuu juuri silloin, kun se kulkee vedenlämmittimen läpi, joten laitteen normaaliin toimintaan on välttämätöntä pitää tietty paine putkissa. Muussa tapauksessa vesi on joko hieman lämmin tai kaadetaan hanasta ohut reikä. Tällaiset vedenlämmittimet on yleensä varustettu lämpötilansäätimellä ja niillä on elektroninen ohjaus.

Vedenlämmitin

Juokseva vedenlämmitin

Puu, aurinko, kaasu, sähkö

Yksi maan vedenlämmittimien luokittelun tärkeimmistä kriteereistä on lämmitysenergian tyyppi. Tällä perusteella voidaan erottaa neljä kattiloiden tyyppiä.

Puulämmitteiset vedenlämmittimet

Puulämmitteiset vedenlämmittimet, tai titaanit - yksi ensimmäisistä laitteista, jotka alkoivat käyttää massiivisesti lämmitys- ja lämmitysveden lämmittämiseen esikaupunkialueilla. Yleensä tällainen vedenlämmitin koostuu kahdesta osastosta: pohja on täynnä polttoainetta ja yläosa on täynnä vettä. Tällaisen laitteen haitat ovat melko paljon, ja useimmilla kesän asukkailla ne ylittävät kaikki edut. Kahdessa tärkeimmässä haittapuolena ovat palovaaran korkea taso ja tarve pakottaa jatkuvasti puuta uuniin.

Puuttaa Titanium for Shower

Aurinko vedenlämmittimet

Aurinkoenergialla toimivat vedenlämmittimet Tämä on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista. Laitteet toimivat aurinkopaneeleista, jotka keräävät aurinkoenergiaa ja muuttavat sen lämpöksi. Aurinkopaneelit sijaitsevat yleensä katolla, ja ne ovat pitkät lasiputket, jotka on täytetty erityisellä koostumuksella.

Aurinko vedenlämmitin

Kaasulämmittimet

Kaasun vedenlämmitin on yksi yleisimmistä ratkaisuista. Se on yksinkertainen laite voi toimia veden paine on alhainen, ja lisäksi polttoaineen on huomattavasti halvempi kuin kaikki muut yksi sen (paitsi ehkä auringonvalo). Tällaiset laitteet eivät kuitenkaan ole ilman haittoja. Merkittävin niistä on säännöllisten ennaltaehkäisevien tarkastusten ja ylläpidon tarve sekä korkea melutaso ja epävakaa veden lämpötila.

Kaasulämme lämmitin mökissä

Sähköiset vedenlämmittimet

Sähköiset vedenlämmittimet useimmiten kaupungeissa, mutta myös maissa, joita he voivat käyttää, varsinkin jos kaasua ei ole mahdollista käyttää. Tällaiset laitteet ovat käyttökelpoisempia toimimaan ja ylläpitämään, mutta kattilan moitteettoman toiminnan kannalta on välttämätöntä varmistaa hyvä vedenpaine ja vakaa jännite verkossa.

Sähkövesi lämmitin maalaistalolle

Pesuallas vedenlämmittimellä

Laitteita, joissa yhdistyvät kaksi laitetta - pesuallas ja vedenlämmitin. Ihmisissä tällaisia ​​laitteita kutsutaan myodyriksi. "Moidodyr" edustaa versio sisääntulon sylinterin, joka koostuu pesu ja kiinnitetty säiliön yläpuolella, joka on varustettu lämmittimellä.

Pesuallas lämmittämällä maalaistaloon

Tällaisen laitteen säiliön tilavuus on tavallisesti pieni, mutta riittävästi vettä pestäksesi astioita, käsiä tai pesua. Työ "moydodyry" useimmiten sähköstä. Nykyaikaisia ​​malleja on varustettu lisätoiminnoilla, kuten ylikuumenemisen estämiseksi ja virransäästämiseksi tyhjällä säiliöllä.

Pesualtaat lämmitettäville kesämökille

ominaisuudet

Jos haluat valita vedenlämmitin dachalle, sinun täytyy tietää tärkeimmät valintakriteerit. Olemme koonneet sinulle luettelon parametreista, joiden pitäisi olla ratkaiseva, kun ostat tietyn mallin.

 • Laitetyyppi - kertyminen / täyttö / virtaus;
 • veden syöttötapa - paine / ei-paine;
 • lämmitysmenetelmä - kaasu / sähkö / puu / aurinko;
 • lämmityksen enimmäislämpötila - 55-100 astetta;
 • säiliön tilavuus on 5-100 litraa;
 • nimellisteho (optimaaliseen lämmitykseen 1,25 - 2,5 kW);
 • asennusmenetelmä - seinä / lattia / universaali.
Vesilämmitin mökissä

Kuinka valita paras vedenlämmitin mökille?

Valitessaan esikaupunkien talo lämmityslaitteen veden lisäksi tärkeimmät tekniset parametrit, on syytä harkita monia erilaisia ​​vivahteita, kuten muotoilu ja ominaisuudet.

Näin ollen kotitalouksien vedenlämmittimet voivat poiketa lämmityselementin sijainnista. On olemassa kaksi suosittua vaihtoehtoa: kuumennuselementti, joka sijaitsee vaakasuunnassa ja lämmityselementti pystysuorassa asennossa.

Lämminvesivaraaja

Ensimmäinen vaihtoehto mahdollistaa suuren nestemäärän tasaisen kuumentamisen, mutta se toimii melko hitaasti. Toisessa tapauksessa vettä lämmitetään paljon nopeammin, mutta pienissä osissa.

Valmistajat ja hinnat

Analysoimme kauppojen tarjouksia ja asiakaspalautetta, laatiimme luettelon parhaista mökkien vedenlämmittimien valmistajista. Alla olevassa taulukossa on esitetty eniten luokitellut mallit, niiden keskeiset ominaisuudet ja keskimääräiset hinnat.

valmistaja

Malli

tyyppi

Lämmitysmenetelmä

Tilavuus / lämmitysnopeus

Keskimääräinen hinta

Alvin

EVBO-20/1

täyte

Sähkö.

20 l

2170 hieroa.

Edisson

Kevyt MS 30 suihku

kumulatiivinen.

Sähkö.

30 l

8260 hieroa.

Kevyt MS 15 suihku

kumulatiivinen.

Sähkö.

15 l

5 460 hieroa.

THERMEX

Kevyt MS 30 (hana + suihku)

kumulatiivinen.

Sähkö.

30 l

7 340 hieroa.

Kevyt MS 15 (hana + suihku)

kumulatiivinen.

Sähkö.

15 l

6 490 rub.

Stiebel Eltron

SNU 10 SL

kumulatiivinen.

Sähkö.

10 l

17 800 hieroa.

SNU 5 SL

kumulatiivinen.

Sähkö.

5 l

14 300 hieroa.

Herra Heath

Summerman EVN-25

täyte

Sähkö.

25 L

2 610 hieroa.

mora

Vega 10

virtaava

kaasu

10 l / min

23 570 hieroa.

Vega 13

virtaava

kaasu

13 l / min

25 490 hieroa.

bosch

W 10 kt

virtaava

kaasu

10 l / min

9 170 hieroa.

WR 10-2P

virtaava

kaasu

10 l / min

11 035 hieroa.

Vedenlämmitin Edisson Light MS 30 suihku

Vesilämmitin Heath Dachnik EVN-25

Vedenlämmitin Mora Vega 10

Vedenlämmitin Alvin EVBO-20/1

Vinkkejä valitsemiseen

Valmistajan on oltava yksi ratkaisevista tekijöistä, kun valitaan vedenlämmitin dachalle. Esikaupunkien olosuhteissa kotimaisten, italialaisten, ruotsalaisten ja turkkilaisten valmistajien instrumentit osoittautuivat hyvin, koska normaalisti järjestetty vesi- ja sähköntoimitus ei ollut.

Eri merkkisten vedenlämmittimet

Samalla kukin maa yrittää viljellä tiettyjä ominaisuuksia. Esimerkiksi venäläiset vedenlämmittimet voivat nopeasti ja tasaisesti lämmittää suuria määriä vettä, italialaiset näytteet säilyttävät hyvän lämpötilan ja ruotsalaiset välineet ovat helppokäyttöisiä.

Kuinka asentaa ja yhdistää?

Itseasentaminen ja vedenlämmittimen liittäminen - tehtävä on varsin toteutettavissa, varsinkin kun yleensä ei ole tarpeen odottaa ammattihenkilöiden apua. Useita yksinkertaisia ​​sääntöjä ja suosituksia on noudatettava asennuksen aikana.

 • Ensinnäkin sinun on yhdistettävä maahan ja tarvittaessa asennettava vedenpuhdistussuodattimet (jos sen laatu epäillään).
 • Huolellisesti laitteen ominaisuudet ja määrittää, onko seinä pystyy tukemaan sen paino (ei unohda ottaa huomioon veden paino). Kiinnittimien sarjaa myydään yleensä vesilämmittimen kanssa.
 • Lämpöhäviön vähentämiseksi sinun on asennettava kattila niin lähelle vesijohtoverkkoa kuin mahdollista.
 • Liitännät kylmälle ja kuumalle vedelle on asennettava asennusohjeiden mukaisesti.
 • Asenna turvaventtiili kylmävesiputken tuloputkeen, joka on suunniteltu suojaamaan laitetta ylikuumenemiselta. Liitos suositellaan käsiteltäväksi tiivisteellä.
 • Kun kaikki päätehtävät on suoritettu, vedensyöttöventtiili ja kuumavesipumppu on avattava samanaikaisesti.
 • Liitä lopullisessa vaiheessa verkon vedenlämmitin, aseta haluttu lämpötila ja odota, kunnes vesi lämmittää vaaditut arvot.
Kattilan kytkentäkaavio vesijohtojärjestelmään

Kattilan kytkeminen sähköverkkoon

Mitkä vedenlämmittimet voidaan tehdä käsin?

Folk käsityöläiset oppivat tekemään melkein kaikki talonsa ja laaksojensa laitteet omasta taikka uudestaan ​​vanhentuneista koneista. Tällä taloudenhoidon lähestymistavalla on sekä etuja että haittoja. Samalla, jos puhumme kotitekoisista sähkö- tai kaasulaitteista, siellä on enemmän miinuksia kuin plussit. Oman tuotannon vedenlämmittimien ilmeisistä eduista voimme vain huomata suhteellisen edullisuuden. Miinuksella asiantuntijat pitävät suurempaa vaaraa, joka liittyy erilaisten indikaattoreiden virheelliseen laskemiseen, kuten tehoon, paineeseen, lämpötilaan jne.

Kotitekoinen aurinko vedenlämmitin

Omalla kädellä valmistettu vedenlämmitin

Ainoa täysin turvallinen tyyppi vedenlämmitin, joka voi tehdä maan omin käsin - tämä on luonnollinen lämminvesivaraaja. Se on suuri vesisäiliö, joka on asennettu aurinkoiseen paikkaan. Lämpimässä, kirkkaassa päivässä vettä lämmitetään luonnollisesti. Sinun tarvitsee vain tuoda putki tai vesiletku kylpyammeeseen.

Seuraavassa videossa voit nähdä, miten voit tehdä vedenlämmitin omalle.

Arviot

Kaasun vedenlämmittimen valintaa tulisi ohjata myyntijohtajien neuvojen lisäksi myös niiden mielestä, jotka ovat jo käyttäneet laitetta, jota pidit. Jos ystävillesi keskuudessa ei ollut kesän asukkaita, etsi Internetistä kuvaavia kuvauksia ja arvioita eri vedenlämmittimien malleista.

Erikoistuneilla sivustoilla voit lukea laitteiden todellisia käyttäjiä koskevia arvosteluita. Tämä lausunto on objektiivisempi kuin mainostuotteet tai myyjien suositukset.

Vesilämmitin mökissä

Loading...