Dimensiuni ale găurilor pentru filet: mese, unelte, procesul de tăiere | asia-oss.org

Dimensiuni ale găurilor pentru filet: mese, unelte, procesul de tăiere

Pentru a tăia un fir interior pe orice detaliu, este necesar să pre-găuriți o gaură. Dimensiunea sa nu este egală cu diametrul firului, dar ar trebui să fie puțin mai mică. Aflați că diametrul burghiului sub fir poate fi într-o masă specială, dar pentru aceasta trebuie să știți și tipul de fir. 

Parametrii filetelor determină diametrul burghiului

Parametrii filetelor determină diametrul burghiului

Parametrii de bază

Orice fir este caracterizat de doi parametri:

  • diametrul (D);
  • pas (P) - distanța de la un rând la altul.

Sunt definite? GOST 1973257-73. Un pas mare este considerat normal, dar corespunde unui număr mai mic. O mică treaptă este folosită atunci când este depozitată pe produse cu pereți subțiri (tuburi cu perete subțire). Faceți și o mică bobină dacă firul aplicat - o modalitate de ajustare a oricăror parametri. De asemenea, un mic pas între întoarcere este făcut pentru a îmbunătăți etanșeitatea articulației și pentru a depăși fenomenul de auto-slăbire a piesei. În alte cazuri, se taie un pas standard (mare).

Tipurile de fire și caracteristicile lor principale

Tipurile de fire și caracteristicile lor principale

Există multe feluri de sculptură, deoarece fiecare are propriile caracteristici de modelare, diametrul găurii filetate este diferit în fiecare caz. Toți aceștia sunt înregistrați în GOST-uri, dar cel mai adesea folosesc fire triunghiulare metrice și conic metrice. Vom vorbi mai departe despre ei.

Firele triunghiulare pe care le vedem de obicei pe șuruburi și alte elemente de fixare similare, fire conice pe majoritatea produselor sanitare care implică o articulație detașabilă.

facilități

Pentru filetarea cu mâinile lor se folosesc dispozitive mici: