Chalet-stil badeværelse | asia-oss.org

Chalet-stil badeværelse

Chalet-stil badeværelse

Det franske ord "chalet" kaldes normalt en lille bygning lavet af træ med et karakteristisk overhængende tag. Chalet - en slags national schweizisk bolig, er blevet populær, takket være de alpine resort byer.

I stil med hytten er der normalt bygget landejendomme eller små, hyggelige hoteller. Huset behøver ikke at være bygget helt af træ, ganske ofte er første etage lavet af sten. På trods af at de første hytter var hyrdehytter (sådan er ordet oversat), ser moderne bygninger bygget i denne stil ikke ud som en bolig for de fattige. Som regel er en hytte en solid, to-, tre-etagers bygning, indrettet i overensstemmelse med moderne ideer om komfort.

Hus i chalet stil

I dag er det i chaletstilen ikke kun husene, der udføres, men også separate værelser. Denne tendens i design er blevet så populær, at selv ejere af bylejligheder har tendens til at genskabe i deres hjem et interiør, der minder om de snedækkede alper. Vi anbefaler at starte omdannelsen af ​​en almindelig lejlighed til et alpint hus fra badeværelset.

Badeværelse i chaletstil - trælofter, stort bad, stenvægge og gulve

Funktioner i stil

Stil på hytten har meget til fælles med landlige og øko-stil, men det er stadig helt originalt. Overvej de karakteristiske træk ved det indre af rummet, lavet i stil med hytten:

  • Træ og sten som basismaterialer. Andre indvendige elementer fra disse materialer er også velkomne, for eksempel træbjælker under loftet eller en komfur som varmekilde.
  • Med undtagelse af VVS-inventar er hele møblerne, herunder møbler og døre, fremstillet af naturligt træ eller efterligningsmaterialer.
  • Stil i hytten stræber ikke efter indretningens sofistikation. Møbler og VVS er valgt af de mest enkle, traditionelle modeller. De rigtige retro eller gamle interiørvarer er velkomne.
  • Bløde, rolige farver. Både i udsmykningen og i indretningen anvendes en overvejende naturlig farvepalet.

Badeværelse i chaletstil - grundmaterialer - natursten og træ

Stil chalet i badeværelset - træ, glas

Hvem vil gøre?

Hver retning i design har sine fans og modstandere; stil hytter - ingen undtagelse. Landlig romantik i det indre af en moderne bolig vil være til smag af ikke alle. Nedenfor er de kategorier af mennesker, der vil føle denne stil så behageligt som muligt.

Så vil chalet-stil interiør passe dig i følgende tilfælde:

  • Hvis du kun kan hvile i naturen og foretrækker at tilbringe ferier i landet eller i landsbyen: ånde frisk luft, gå gennem skoven, bade i badet og nyde andre lækkerier i landets liv.
  • Hvis du er en fan af ski og andre vintersport. I dette tilfælde vil det indre af lejligheden, der er designet i stil med en hytte, påminde dig hele året rundt om skistedernes dejlige hjerte.
  • Hvis din idé om hygge er at bruge naturlige materialer, enkle, faste møbler og et minimum af indretning.

Badeværelse i chaletstil - roligt grå-hvidt farveskema, træ og sten

Farveløsninger

Det forventes ganske vist, at i stil med en hytte, der er iboende tæt på et landhus, er naturlige farver foretrukne. Dette gælder ikke kun for færdigbehandling, men også for møbler og tilbehør. Da vi bruger træ og sten til vægge og gulve, er det indlysende, at i overfladefinishen vil alle nuancer af brun og grå dominere.

Hvide og stenmure i et chalet-stil badeværelse

Træflader i badeværelset i chalet stil

Møbler i indretningen af ​​badeværelset i stil med hytten er normalt også træ, så i harmoni harmonerer det med væggene. Brun, rød, bourgogne, beige - det er i dette farveskema, at det indre af rummet udføres.

Stenmøbler i et chalet-stil badeværelse

Wooden curbstone i badeværelser stil chalet

Træsten med stenbassiner i badeværelset i chaletstil

Udover farverne af træ og sten, i stil med hytten er der andre farver, der kan findes i alpine natur, for eksempel hvid, mørkegrøn, blå, gul. Men disse toner skal bruges meget omhyggeligt, da der for en hytte er en lys, neutral farvepalet, der foretrækkes, næsten uden lyspunkter.

Grøn flise på væggene i badeværelset i stil med hytten

belysning

Kan du huske, hvad slags belysning er i landsbyhusene? Det er ikke lyst, lyset rammer ikke øjnene, lamperne har ikke tendens til at belyse alle hjørner i rummet. Det er denne effekt, som du skal opnå ved at designe belysningen i et badeværelse, indrettet i stil med en hytte.

Men vi bør ikke glemme, at dette er et moderne badeværelse, hvor vi bruger meget tid, herunder at gøre skønhedsprocedurer. Derfor bør nogle områder, f.eks. Nær spejlet, fremhæves godt.

For at holde lyset dæmpet, kan du opgive hovedloftlampen og bryde belysningen ind i zoner ved brug af væglamper. Ved at inkludere dem alle på samme tid, vil du opnå en god, ensartet belysning. Og hvis du vil have et svagt, næsten intimt lys, vil det være nok til kun at tænde en af ​​armaturerne.

Træbjælker, loftslamper og hvidkalkede vægge i badeværelset i chaletstil

Trælofter, en enkelt metal lampe, hvidkalkede vægge, stengulve - et chalet-stil badeværelse

Stearinlys med et chalet-stil badeværelse

For et chalet-stil badeværelse skal du vælge de enkleste og mest kompakte lysarmaturer. En fremragende løsning vil være spotlights, som næsten ikke tager plads og giver dig mulighed for at justere rummets belysningsgrad.

Spotlys på et træloft med bjælker i badeværelset i chaletstil

Indretning og tilbehør

Elementer af indretning i det indre af badeværelset, lavet i stil med hytten, husker også, der tjente som udgangspunkt for dannelsen af ​​denne stil. Naturen i de alpine bjerge og landsbyer afspejles ikke kun i brugen af ​​usædvanligt naturlige efterbehandling materialer, men også i valg af tilbehør.

Badeværelse i chalet stil - en kombination af sten og træ

For eksempel er hytter traditionelt udstyret med jagttrofæer - fyldte dyr. Selvfølgelig vil der i badeværelset være et sådant indretningselement ude af sted. For det første er det et sted, som i badeværelset allerede er meget, og for det andet vil sådanne produkter simpelthen ikke være i permanent kontakt med vand og damp. Hvis du vil lave en bestemt farve i badeværelset, begræns dig selv med hjortehorn, der er hængt på væggen. De kan ikke kun dekorere rummet, men også tjene som holder til håndklæder eller blive grundlaget for at skabe en original lampe.

Skalleskaller i sten i badeværelset i chalet stil

Dekorative elementer i form af malerier, vaser i badeværelset i stil med hytten

Også er billeder og figurer, der skildrer Alpernes flora og fauna, velkomne. Prøv at vælge sådanne produkter, hvilken høj fugtighed ikke forårsager skade.

Designfunktioner

Traditionelt i chaletets stil anvendes følgende typer af overflader: Gulvet er lavet af naturstenplader, væggene er foret med træ, i loftet er der også et træ eller blot hvidgips. Men stengulvet vil koste en god mængde, foruden konstant kold sten - ikke den mest egnede mulighed for badeværelset, som vi ofte går barfodet på. Den bedste løsning vil være keramiske fliser, stiliseret som natursten. Det opretholder perfekt kontakt med fugt og er meget bedre end sten holder varmen. Og hvis du installerer et "varmt gulv" system i badeværelset, vil der være en komplet følelse af at gå på en sten opvarmet i solen eller træbrædderne.

Naturstenplader på gulvet, trævægge i badeværelset i chaletstil

Træ møbler i et træ - chalet badeværelse

Møbler i et sådant badeværelse bør være så små som muligt - bare hvad der er nødvendigt for at gemme de nødvendige ting. I dette tilfælde bør det være den mest enkle: Moderne indlejrede modeller og glatte overflader vil være uoverensstemmende med rummets generelle stil.

Hvad angår VVS, bør du også vælge de mest enkle modeller fra traditionelle materialer - støbejern, akryl og sanitetsartikler. Eksperter anbefaler at vælge et badeværelse i stil med hytten er ikke hvid, og beige VVS. Mange foretrækker at maskere sådanne moderne attributter af badeværelset, som en vaskemaskine eller en brusekabine med træplader og lameller. Prøv det, det bliver meget usædvanligt!

Enkle geometriske former af stenvasker i badeværelset i chaletstil

Stengulve og vægge, træmøbler i badeværelset i chaletstil

Oprettelse af et unikt interiør

  • Som i alle andre lignende stilarter bruger hytten aktivt håndværk. Det kan både laves med egen hånd træskabe og hylder og tilbehør fremstillet af håndlavede. For eksempel strikkede tæpper, syet lampeskærme til lamper mv.
  • Potteplanter i det indre af hytten findes ofte og badeværelset er ingen undtagelse. Du bør vælge indendørs blomster, der tåler fugt godt og plant dem i grove lerpotter.
  • Møbler og VVS i badeværelset, lavet under hytten, skal nødvendigvis have et strejf af antikviteter. For ikke at blive spildt på dyre designmodeller kan du selv opnå denne effekt. Ved hjælp af skindene kan du oprette skraber, og i butikkerne for kreativitet er der et stort udvalg af lakker og maling, hvorved du hurtigt kan forøge overfladerne.
Interiør i badeværelset i chalet stil

Loading...