Chalet-stil badrum | asia-oss.org

Chalet-stil badrum

Chalet-stil badrum

Det franska ordet "chalet" kallas vanligtvis en liten byggnad av trä med ett karakteristiskt överhängande tak. Chalet - en slags nationell schweizisk bostad, har blivit populär, tack vare de alpina semesterorterna.

I stugan av stugan brukar byggas hus eller små, mysiga hotell. Stugan behöver inte byggas helt av trä, ganska ofta är första våningen gjord av sten. Trots det faktum att de första stugorna var herdarhytter (så här översätts ordet), ser moderna byggnader som är byggda i denna stil inte ut som en bostad för de fattiga. Som regel är en stuga en solid, två-, trevåningsbyggnad, möblerad i enlighet med moderna komfortbegrepp.

Hus i chalet stil

I dag, i chaletstil, är inte bara husen själva exekverade utan även separata rum. Denna trend i design har blivit så populär att även ägarna av urbana lägenheter tenderar att återskapa i sitt hem en inredning som påminner om de snötäckta Alperna. Vi rekommenderar att du börjar omvandla en vanlig lägenhet till ett alpint hus från badrummet.

Badrum i chaletstil - trätak, stort bad, stenmurar och golv

Funktioner av stil

Stilen på stugan har mycket gemensamt med landsbygden och miljön, men det är fortfarande ganska originellt. Tänk på de inbyggda rummets karaktäristiska egenskaper, gjorda i chaletens stil:

  • Trä och sten som grundläggande ytbehandlingar. Andra interiörelement från dessa material är också välkomna, till exempel träbjälkar under taket eller en kamin som värmekälla.
  • Med undantag för VVS-armaturer är hela möbler, inklusive möbler och dörrar, gjorda av natur- eller imiteringsmaterial.
  • Stilen i stugan strävar inte efter inredningen i interiören. Möbler och VVS är utvalda av de enklaste, traditionella modellerna. Den verkliga retro eller åldrig interiör är välkomna.
  • Mjuka, lugna färger. Både i dekorationen och i inredningen används en övervägande naturlig färgpalett.

Badrum i chaletstil - grundmaterial - natursten och trä

Stil chalet i badrummet - trä, glas

Vem ska göra?

Varje riktning i design har sina fans och motståndare; stil chalets - inget undantag. Landsbygdens romantik i det inre av en modern bostad kommer att tyckas om inte alla. Nedan finns kategorier av personer som kommer att känna den här stilen så bekväm som möjligt.

Så, inredningen i chaletstil passar dig i följande fall:

  • Om du bara kan vila i naturen och föredra att spendera semester i landet eller i byn: andas frisk luft, gå igenom skogen, bada i badet och njut av andra läckerheter i livet på landet.
  • Om du är ett fan av skidor och andra vintersporter. I det här fallet kommer inredningen av lägenheten, utformad i stil med en stuga, påminna dig hela året om skidorterna.
  • Om din uppfattning om hygge är att använda naturmaterial, enkla, soliga möbler och ett minimum av inredning.

Badrum i chaletstil - lugnt gråvitt färgschema, trä och sten

Färglösningar

Det är ganska förväntat att i stil med en stuga, som är iboende nära ett lanthus, föredras naturliga färger. Detta gäller inte bara för slutmaterial, men även för möbler och tillbehör. Eftersom vi använder trä och sten för väggar och golv är det uppenbart att i ytan kommer alla nyanser av brunt och grått att dominera.

Vita och stenmurar i ett badrum i chaletstil

Träytor i badrummet i chaletstil

Möbler i inredningen av badrummet i stil med stugan är vanligtvis också trä, så i harmoni harmoniserar den med väggarna. Brun, röd, vinröd, beige - det är i detta färgschema som rummet inrättas.

Stenmöbler i ett badrum i chaletstil

Träkrullning i badrumsstil chalet

Trästen med stenbassänger i badrummet i chaletstil

Förutom färgerna av trä och sten, i stil med stugan finns det andra färger som finns i den alpina naturen, till exempel vit, mörkgrön, blå, gul. Men dessa toner bör användas mycket noga, eftersom en ljus, neutral färgpalett föredras, för en chalet, praktiskt taget utan ljusstrålar.

Grön kakel på väggarna i badrummet i stil med stugan

belysning

Kommer du ihåg vilken typ av belysning finns i byhusen? Det är inte klart, ljuset slår inte i ögonen, lamporna tenderar inte att belysa alla hörnen i rummet. Det är denna effekt som du behöver uppnå genom att utforma belysningen i ett badrum, inredda i stil med en stuga.

Men vi får inte glömma att det här är ett modernt badrum, där vi spenderar mycket tid, inklusive att göra skönhetsprocedurer. Därför bör vissa områden, till exempel nära spegeln, markeras väl.

För att hålla ljuset dämpat kan du överge huvudloppslampan och bryta belysningen i zoner med väggljus. Genom att inkludera dem alla samtidigt, kommer du att uppnå bra, jämn belysning. Och om du vill ha ett dimma, nästan intimt ljus, kommer det att räcka för att bara tända en av fixturerna.

Träbjälkar, takljus och vitkalkade väggar i badrummet i chaletstil

Trälofter, en enda metall lampa, vitkalkade väggar, stengolv - ett badrum i chaletstil

Stearinljus med badrum i chaletstil

För ett badrum i chaletstyp borde du välja de enklaste och mest kompakta belysningsarmaturerna. En utmärkt lösning blir spotlights, som nästan inte tar upp utrymme och låter dig justera belysningsgraden på rummet.

Spotljus på ett träloft med balkar i badrummet i chaletstil

Inredning och tillbehör

Inredningar i inredningen av badrummet, gjorda i stil med stugan, minns också som fungerat som utgångspunkt för bildandet av denna stil. Naturen hos de alpina bergen och byarna återspeglas inte bara i användningen av exceptionellt naturliga ytbehandlingar, utan även i valet av tillbehör.

Badrum i chaletstil - en kombination av sten och trä

Till exempel är chalets traditionellt utrustade med jakttroféer - fyllda djur. Naturligtvis kommer ett sådant inredningselement i badrummet inte att vara på plats. För det första upptar det en plats, som i badrummet redan är mycket, och för det andra kommer sådana produkter inte att vara i permanent kontakt med vatten och ånga. Om du vill göra en viss färg i badrumsinredningen, begränsa dig själv med hjorthår som hänger på väggen. De kan inte bara dekorera rummet, utan också fungera som hållare för handdukar eller bli grunden för att skapa en original lampa.

Snäckskal i sten i badrummet i chalet stil

Dekorativa element i form av målningar, vaser i badrummet i stil med stugan

Dessutom välkomnas bilder och figurer som skildrar Alpernas flora och fauna. Försök att välja sådana produkter, vilken hög luftfuktighet inte orsakar skada.

Designfunktioner

Traditionellt i chaletens stil används följande typer av ytor: Golvet är gjord av naturstensklister, väggarna är fodrade med trä, i taket finns också ett träd eller helt enkelt vitgips. Men stengolvet kommer att kosta en bra summa, förutom ständigt kall sten - inte det mest lämpliga alternativet för badrummet, som vi ofta går barfota. Den bästa lösningen kommer att vara keramiska plattor, stiliserade som natursten. Det upprätthåller perfekt kontakt med fukt och är mycket bättre än sten håller värme. Och om du installerar ett "varmt golv" system i badrummet kommer det att finnas en komplett känsla av att gå på en sten uppvärmd i solen eller träbrädorna.

Naturstenskivor på golvet, träväggar i badrummet i chaletstil

Trämöbler i ett trähus - badrum

Möbler i ett sådant badrum bör vara så små som möjligt - bara vad som behövs för att lagra nödvändiga saker. I det här fallet borde det vara det enklaste: Moderna inbäddade modeller och blanka ytor kommer att vara oförsonliga med rummets allmänna stil.

När det gäller VVS, bör du också välja de mest enkla modellerna från traditionella material - gjutjärn, akryl och sanitetsartiklar. Experter rekommenderar att du väljer ett badrum i stil med stugan är inte vit och beige VVS. Många föredrar att maskera sådana moderna attribut på badrummet, som en tvättmaskin eller en duschkabin med träbrädor och lameller. Prova det, det blir mycket ovanligt!

Enkla geometriska former av sten sänkor i badrummet i chalet stil

Stengolv och väggar, trämöbler i badrummet i chaletstil

Skapar en unik inredning

  • Som i alla andra liknande stilar använder stugan aktivt hantverk. Den kan både tillverkas med egna handskåp och hyllor och tillbehör tillverkade av handgjorda. Till exempel stickade mattor, sys lampskärmar till lampor etc.
  • Krukväxter i det inre av stugan finns ofta och badrummet är inget undantag. Du bör välja inomhusblommor som tolererar fukt väl och planterar dem i grova lerkrukor.
  • Möbler och VVS i badrummet, gjorda under stugan, måste nödvändigtvis ha en prägel av antiken. För att inte slösas bort på dyra designmodeller kan du uppnå denna effekt på egen hand. Med skinn kan du skapa skrapar, och i butikerna för kreativitet finns ett stort utbud av lacker och färger, med vilka du snabbt kan åldra ytorna.
Inredning i badrummet i chaletstil

Loading...