Kupaonica od nehrđajućeg čelika | asia-oss.org

Kupaonica od nehrđajućeg čelika

Kupaonica od nehrđajućeg čelika

Čelične kupke dugo su postale poznati atribut naših apartmana. To je izbor onih koji su odlučili napustiti kade od lijevanog željeza zbog svoje teške težine i onih za koje je akrilna kupka skupo zadovoljstvo. Kade od čelika su popularne zbog svoje male težine i niske cijene. Istina, to se najviše odnosi samo na enamelirane čelične kupke. Malo ljudi zna da postoji takva vrsta sanitarne opreme, poput nehrđajućeg čelika.

Kupaonica od nehrđajućeg čelika

Ovna kupka od nehrđajućeg čelika

Prije toga, od nehrđajućeg čelika se uglavnom koristi za kuhinjske sudopere. Oni imaju izvrsne karakteristike performansi, tako da ovaj materijal nije napušten ni s pojavom novih, modernijih analoga. Ne tako davno na razini sanitarne keramike počeo se pojavljivati ​​i drugi uređaji od nehrđajućeg čelika. Danas ćemo vam reći o ovom, još rijetkom fenomenu, poput kupaonice od nehrđajućeg čelika.

Kupaonica nehrđajućeg čelika kupaonica

Stvarčice

 • Nehrđajući čelik se smatra jednim od higijenskih materijala, pa se oprema za nehrđajući čelik aktivno koristi u zdravstvenim ustanovama i ugostiteljskim objektima.
 • Premaz cakline brzo izgubi svoj izvorni izgled, jer stvara pukotine i čips. Kupka od nehrđajućeg čelika dobro se podnosi mehaničkim stresom, tako da godinama (uz redovito čišćenje), izgledat će novo.
 • Iza kade od nehrđajućeg čelika vrlo se lako brinuti, budući da nisu korodirane. Za njegu takve kupke možete koristiti čak i najsnažnije proizvode za čišćenje koji sadrže agresivne kemikalije - kao rezultat toga, površina neće biti ogrebena i neće promijeniti boju.

Kade od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

Kupaonica nehrđajućeg čelika kupaonica

Kupaonica s kupkom od nehrđajućeg čelika

kontra

 • Kupka od nehrđajućeg čelika je prilično egzotična vodovodna instalacija. Ako se odlučite kupiti nešto slično, pronalaženje ga na prodaju neće biti tako jednostavno.
 • Budući da je kupka od nehrđajućeg čelika rijetka roba, cijena odgovara tome. Danas će vas takva kupka koštati više od sličnog proizvoda izrađenog od emajliranog čelika, lijevanog željeza ili akrila.
 • Nehrđajući čelik, poput emajliranog, ima visoku toplinsku vodljivost. Vrlo brzo se zagrijava, ali se ohladi jednako brzo.
 • Proizvodi iz bilo kojeg čelika karakteriziraju gotovo potpuni odsutnost zvučne izolacije. Stoga, čelične kupke postaju stalni uzrok nezadovoljstva među susjedima - zvuk tekuće vode je tako glasan da se spušta na više etaža. Ovaj minus ne vrijedi za sve modele, moderne skupo i elitne kupke imaju unutarnji sloj koji apsorbira zvuk i ne sadrži ovaj nedostatak.

Kupaonica od nehrđajućeg čelika za kupaonicu u japanskom stilu

Kako se riješiti nedostataka?

Ako prednosti kade od nehrđajućeg čelika ne nadmašuju svoje nedostatke za vas, bit će vam korisno upoznati se s narodnim načinima "modernizacije" jeftinih čeličnih kupelji:

 • Pružamo dodatnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Ove nedostatke bit će lakše pobijediti. Trebamo jedan balon montažne pjene i gumene rukavice. Preokrenemo kupelj pripremljen za instalaciju, stavimo gumene rukavice i prekrivamo cijelu površinu kupelji glatkim, debelim slojem pjene za ugradnju. Čekamo sušenje sastava i montiranje fonta na mjestu.
 • Povećavamo pouzdanost strukture. Vrlo često vlasnici nehrđajućih kupki žale se da je zbog male težine uređaja nešto nezabilježeno. U tom slučaju, trebali biste odustati od instalacijskih stopala i montirati kupelj na bazu od opeke, zbog veće pouzdanosti pričvrstite ga s kukom na zid.

Zvučna izolacija čelične kupelji

Zvučna izolacija čelične kupelji

Čelična kupka na drvenoj podlozi

vrste

Klasifikacija kade od nehrđajućeg čelika je vrlo opsežna: variraju od namjene, oblika, veličine, debljine lima, vrste konstrukcije, kapaciteta, proizvođača, dostupnosti / odsutnosti dodatnih funkcija i opreme.

razlikovati:

 • Industrijske kupke su one koje se koriste u proizvodnji, na primjer, hrane, kemikalija itd.
 • Kuhinjske kupke su sanitarni uređaji namijenjeni primanju higijenskih postupaka.

Kade od nehrđajućeg čelika mogu se podijeliti u dvije vrste, ovisno o položaju osobe koja se okupa. Sjedeće kupke posebno su dizajnirane i dizajnirane za medicinske postupke. Ležeći kupka obično se koristi za potrebe kućanstva ili jednostavno za opuštanje.

Lijepa nehrđajućeg čelika za kupaonicu

oblik

Čelične kupke izrađene su od jednog lima od nehrđajućeg čelika žigom. Značajke proizvodnje ne dopuštaju stvaranje fontova sasvim neobičnih oblika, na primjer trokutaste, ali cijeli izbor kade od nehrđajućeg čelika je prilično velik.

Standardni modeli u obliku ovalnog i pravokutnika su uvijek popularni. Takve kupke se smatraju univerzalnim, jer za njih možete pronaći mjesto u svakoj sobi, bez obzira na veličinu i izgled.

Vlasnici prostranih kupaonica sigurno će voljeti veće modele, na primjer, kutne kupke u obliku kruga ili kupke asimetričnog oblika.

Kupka u kutu od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

Pravokutna kadica od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

Ovalna kupaonica s kadom od nehrđajućeg čelika

Kupka u kutu od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

veličina

Izbor veličina kupki od nehrđajućeg čelika je također vrlo raznolik. Minimalna duljina proizvoda od nehrđajućeg čelika je 100 cm, maksimalna. - 215 cm Najuža kupka, koju smo pronašli proučavanjem raspon online trgovinama prodaje sanitarne opreme, ima širinu od 65 cm i najviše širine - 81 cm.

Najpopularniji smatraju modeli nehrđajućeg čelika dužine od 170 do 180 cm i širine 70 do 80 cm to je ta opcija vam omogućuje da udobno kupka osobu sa svim dimenzijama. - Ne samo da se jednostavno kupati, ali i da budu sretni potopiti u toploj vodi i mirisna pjena.

Četverokutna kupka od nehrđajućeg čelika

Savjeti za odabir

 • Najbolje je kupiti kadu od nehrđajućeg čelika izravno u trgovini, jer samo tamo možete osobno vidjeti kvalitetu i pouzdanost odabranog proizvoda.
 • Prilikom kupnje, obratite pozornost na debljinu čeličnog lima: ne smije biti manja od 0,3 cm, ili još bolje ako proizvod ima debljinu od 0,4 cm ili više.
 • Kako bi se osiguralo da se kupelj od nehrđajućeg čelika ne deformira tijekom rada, provjerite ga u trgovini. Provucite u odabrani model i provjerite da se ne podlegne ispod težine vašeg tijela? Bolje ako "probate" kupka će biti najveći član vaše obitelji.
Pravokutna kadica od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

Kupaonica s umivaonikom, kadom i WC školjkom od nehrđajućeg čelika

Pravokutna kadica od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

Obratite pozornost na sudopere od nehrđajućeg čelika: u kombinaciji s kupaonicom učinkovito će nadopuniti vaš interijer.

Nehrđajućeg čelika sudoper i kadom

briga

Kupka od nehrđajućeg čelika je vrlo nepretenciozna u održavanju, ali još uvijek zahtijeva veću pozornost od sličnog proizvoda izrađenog od konstrukcijskog čelika. Nehrđajući čelik se ne boji mehaničkih oštećenja i korozije, ali često stvara vapnenački premaz, a površina fonta tijekom vremena nestaje.

Da biste izbjegli ove probleme, trebate se riješiti tragova vodenih cijevi na vrijeme. Nakon svake uporabe, kupka treba biti obrisana suhom čistom, mekom krpom, i jednom tjedno, očistiti ga posebnim deterdžentom za proizvode od nehrđajućeg čelika.

Kupaonica od nehrđajućeg čelika

Kupaonica od nehrđajućeg čelika s djevojkom

Okrugla nehrđajuća kadica za kupatilo

Kupka od nehrđajućeg čelika u interijeru kupaonice

Loading...